A honlapon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett, a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. 

Az alsó és a felső világ

Írta: Ursinyi Julianna Ágnes

Bizonyára sokszor hallottátok azokat a kifejezéseket hogy alsó világ és felső világ. De vajon mit is jelentenek ezek a fogalmak? Kezdjük ott ahol Isten is kezdte, a teremtésnél.

Kezdetben Isten egyedül volt. Majd önmagából „kitépett” egy darabot, és ahogy az a „darab” elszakadt Istentől, önálló isteni lény lett. Ő volt az első teremtmény. Isten ilyen módon teremtett tovább. Egy idő után sok-sok teremtmény népesítette be Isten világát. Boldogan éltek együtt egy darabig. Majd jött a nagy lázadás. Isten legelső „gyermeke” Lucifer magához akarta ragadni a hatalmat. Nagyon sok lelket meggyőzött és a saját oldalára állított. Ezt Isten már nem nézte jó szemmel és megteremtette az alsó világot. Lucifert és azokat akik ő pártjára álltak, letaszította az alsó világba.

Az alsó világ

Isten „jóval önmaga alatt” megteremtette az Univerzumot. Isten a teremtő, az Úr, tehát kívül van a mi Univerzumunkon. Isten Lucifernek ajándékozta az Univerzumot. Így hát Lucifer és a démoni serege uralja a mi világunkat. Tehát mi is akik odafent Lucifer pártjára álltunk, vele együtt le lettünk taszítva ide.


Isten az Univerzum köré továbi hét dimenziót teremtett. Minden dimenzió egy különálló világ. Az Univerzumon kívüli első dimenzió a Nirvána. Ahogy a lélek a test halála után elhagyja az Univerzumot belép a Nirvánába. Ekkor a lélek még nincs tudatában a test halálának. A Nirvánában kell rádöbbenie önnálló létére. Itt a lélek megéli a szenvedés és küzködés nélküli csodálatos boldog létállapotot. Ezért nevezik a Nirvánát paradicsomnak is. A második dimenzióban a lélek elveszíti a testformát. Átalakul gömbbé. A harmadik dimenzióban a lélek megéli önmaga létezését. Nem beszél, nem gondolkodik, csak gömb formája és egy szeme van. Az Univerzumon kívüli negyedik dimenzió, a „büntető” dimenzió. Azoknak a lelkeknek kell itt elidőzni, akik a tudásukat nem osztották meg másokkal. Az ötödik dimenzióban azokat a lelkeket képezik ki akik védőszentek szeretnének lenni. A hatodikban laknak a fényszentek. Ők rendelkeznek Isten fényével, és segítenek a földön a segítségre szorulóknak. A hetedik dimenzió zárja körbe az alsó világot. Ezt a dimenziót egy sűrű tejfehér anyag tölti ki, amely Istenből való.


Tehát az alsó világ maga az Univerzum a körülötte lévő hét dimenzióval. Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy nagy gömbben vannak kisebb és mégkisebb gömbök, és két gömbhéj közötti világ az egy dimenzió.


A felső világ

Miután Isten megteremtette az alsó világot, és letaszította a lázadókat, szeretett volna önmaga körül is rendet tenni. Ezért önmaga körül is dimenziókat hozott létre, és ezekbe elhelyezte azokat a teremtményeit akik körülötte maradtak.


Isten önmaga körül hat dimenziót hozott létre. Az Istenen kívüli első dimenzióban lakik a három bölcs. Ővelük Isten gyakran társalog. A másodikban lakik a bölcsek tanácsa, tizenhárman vannak. Ővelük is sokmindent megtárgyal Isten. A harmadikban lakik Jézus. A negyedik dimenzió a bőség birodalma. Aki idáig eljut azt Isten bőségesen megjutalmazza amiért eljutott idáig, Isten sokszorosan visszaadja azt, amit a fejlődésre fordítottunk. Az ötödikben laknak az angyalok. A hatodikban laknak a kherubok, szeráfok, az idő urai, a forma szellemei, a tündérek, manók, lidércek. A felső világ tehát maga Isten, a körülötte lévő hat dimenzióval.


Évmilliók óta most először megnyílt az átjáró az alsó és a felső világ között. Minden lélek átléphet a felső világba ahová eredetileg is tartozik. A felső világban is be kell járni a dimenziókat amíg eljutunk Istenhez.