A honlapon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett, a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. 

Csodálatos dolog történik most, Vízkereszt napján!

Írta: Ursinyi Julianna Ágnes

2016. Január 6. A szeretet 24. napja.

Ma vízkereszt napja van. Keresztelő János több mint 2000 évvel ezelőtt, ezen a napon keresztelte meg Jézust, Isten fiát. A legszentebb érintés volt az, amikor a víz megérintette Őt. Jézus a megkeresztelkedése után kezdte meg a munkáját. Keresztelő János azért keresztelte meg víz alá merítéssel az embereket, hogy megtisztuljanak a bűneik terhétől. Jézus is az ember felemelkedéséért munkálkodott. Egész életében a szeretet fontosságát hirdette. Halálakor, a kiontott vére által, végleg eltöröltettek az emberiség bűnei és azok következményei.

„Mert a bűn zsoldja halál; az Isten kegyelmi ajándéka pedig örök élet a mi Urunk Krisztus Jézusban.” (Róma 6,23)

A hangsúly most a bűnöknek a következményein van. Eddig, ha vétkeztünk egyre lejjebb és lejjebb süllyedtünk. Alászálltunk a saját magunk által teremtett „pokolra”. Az életünkben úgy nyilvánul ez meg, hogy a vétkeink által kizárjuk magunkból a Fényt, és egyre nehezebb és nehezebb lesz az életünk. Amikor távozunk ebből a világból, a lelkünk megmarad abban az állapotban, ahogyan utoljára éltünk. Ezért tanítja az Egyház, hogy a bűnös a pokolra jut. A saját lelkiismeretünk pokla az. Saját magunk vádoljuk önmagunkat. Jézus önfeláldozása nélkül nem lenne esélye a felemelkedésre sem élőnek sem holtnak.

A mai nap egy nagyon különleges nap az emberiség történelmében. Mint sokan már tudjátok, a világunk egy Magban van benne. A Mag felső része már korábban meghasadt, azért hogy, az élet „ki tudjon belőle hajtani”. Ma 2016. Január 6-án, Vízkereszt napján a Mag alsó része is meghasad, és az erő alulról felfelé fog áradni a Magban. Ez miért olyan különleges?

Igazából most jött el az ideje annak, hogy a Jézus szeretetteljes áldozata által létrejött megváltás teljesen életbe lép, mind az élők és mind a lelkek számára. Nagyon sok lélek van, aki lesüllyedt a mélységbe, a Mag legalsó részébe. Az erő, ami beárad a Mag alján, most emelni fog felfelé minden lelket kivétel nélkül. Egyetlen lélek sem fog elveszni.

Nekünk, az élőknek, is változást hoz ez a nap. Nagy változást. Mi sem süllyedünk már többé lefelé. A felfelé áramló erő által, csak felfelé lehet innentől haladni. Minden lépésünk felfelé fog vezetni. Akkor is, ha hibázunk, ha vétkezünk. Képzeld el, ha jót cselekszünk, akkor a feljebb emelkedés érte a jutalom. Ugye ezt nem volt nehéz elképzelni? Most képzeld el azt is, hogy aki vétkezik annak az lesz a „büntetése”, hogy feljebb emelkedik. Igen, innentől az is feljebb fog emelkedni, aki egyáltalán nem szeretné ezt.

Ha tetszik, ha nem innentől mindenki rá fog látni a viselkedésének és a tetteinek a következményeire, és ezen megtapasztalások által fog emelkedni egyre feljebb és feljebb mindenki, még az is, aki folyton vétkezik. Mint azt is tudjátok már sokan, hogy Isten a lelkeinket a teremtéskor hét részre szedte, kettőt ott hagyott az Ő világában, ötöt pedig elhelyezett az anyagi világ egy-egy dimenziójában. Most a lelkünknek az a része segíti a felemelkedésünket, amelyik ott van Isten világában. A felsőbb énünk, sokan így hívják, Ő segít nekünk a felemelkedésben, és a folyamat végén test lélek és szellem együtt fogja elérni a mindenség Forrását, és az Örök Életet.

A teljes megbocsájtás ereje az, ami most beárad a Forrás által a Magba, a világunkba. Isten minden része, most teljes feloldozást nyer, mert minden lélek Istenből való. Legelőször a boldogság forrása fog megnyílni korlátlanul az emberekben. Ezt a jelenséget sokan, akik még a szellemi fejlődés lépcsőinek alsóbb fokain járnak, rosszul fogják értelmezni. Ahogyan van nagyban, úgy van az kicsiben is. Az ember is egy Mag. Bennünk is zajlik ez a változás.

Bennünk deréktól lefelé van a Mag alsó része, az Alsó Világ. Itt található a szerelem és a boldogság világa. Az, aki nem tudja, hogy hogyan kellene boldognak lenni erkölcsös, Istennek tetsző módon, az képes lesz mostanában durvább módszerekhez is folyamodni. Nevezzük nevén, mostanában meg fog szaporodni a nemi erőszakoskodások száma. Aztán majd lassan megszelídül a világ. Az alsó világ megnyitása elhozza a boldogságot az ember életében. Felold minden korlátot, ami gátolta az embert abban, hogy megélje a boldogságot. Ezáltal nagyon sok blokk görcs és betegség fog feloldódni a testben.

Így jön el lassan az ember boldog léte. Legyen a boldogság mindenkié, ahogy azt Isten ekkor elrendelte. A Mag hasadása felemelkedést hoz a világunknak. A világ tovább fejlődik. Nem az anyagi jólétünket kell már fejlesztgetni a továbbiakban, hanem rá kell ébrednünk a hit erejének a nagyságára. Rá kell ébrednünk, hogy hit nélkül nem lehet és nem jó élni. A fejlődést a hit hozza el. A fejlődést az hozza el, ha a hit ereje által legyőzünk minden bajt és betegséget. Így fogunk fejlődni, és nem lesz többé senki, aki alá hullik a saját maga által teremtett pokolra. A vétkes nem büntetve lesz, hanem tanítva, hogy miért ne kövesse el többé a vétket. Rá kell ébrednie, hogy mit okoz a vétke a világnak.

Ez az, ami az emberiséget magas szintre fogja emelni. Nem börtönöket kell majd továbbra is építeni, hanem minden embert, aki vétkezik, hitben és szeretetben kell tanítani, fejleszteni. Így szűnnek meg majd a börtönök. Az emberiség életében a mai napon elindult tehát egy igen magas szintű fejlődés. Az ember jó lesz, úgy ahogy azt Isten megteremtette. Az ember így már a neki megteremtett világban megtalálja a helyét és boldog lesz.